Skip links

Event

Kajakkurs för grönt paddelpass

Införskaffa grönt paddelpass med våran populära kurs. Kursen är uppdelad på 5 ledarledda tillfällen, och avslutas med en examination. Alla tillfällen sker från Långholmen mitt i centrala Stockholm!

Detta är kajakkursen för dig som redan kan grunderna, men vill lära dig lite mer!

Read more
Learn among other things:

Effektiv paddlingsteknik

How to get in and out of a kayak both on a deck and up on land

Safety and rules out at sea

Comrade rescue

För dig som vill ta din kajakpaddling till nästa nivå

Vi kommer i kursen för Grönt Paddelpass att dyka djupare i kajakpaddlingens olika delar, och ett stort fokus kommer att läggas på att utforska manövrerings- och paddlingstekniker vidare. Vi kommer att bygga vidare på dina grundkunskaper och skapa ett mer naturligt driv i din paddling.

Vår kajakkurs för Grönt Paddelpass är utformad enligt EPPs (Euro Paddle Pass) kriterier och följer Svenska kanotförbundets riktlinjer, då målet med denna kurs är att bli godkänt examinerad för Grönt Paddelpass. Som deltagare kan du därför förvänta dig en genomtänkt kurs med tydlig struktur och målsättning. Du som deltagare får alla möjligheter till att utvecklas och dyka in i världen som kanotist!

Då kursen för Grönt Paddelpass är en fortsättningskurs utformad i enlighet med EPPs riktlinjer krävs viss förkunskap för att kunna få ut det mesta av kursen. Dessa kunskaper motsvarar ett gult paddelpass enligt EPP standard.

Obs! Du behöver inte ha ett Gult Paddelpass för att delta på denna kurs, du behöver endast ha motsvarande erfarenhet och kunskap.

Kursupplägg:

Vi på Långholmen kajak har valt att dela upp kursen till 5 olika kvällstillfällen. Fördelen med flera träffar är att du som deltagare får möjlighet att fokusera på ett mindre antal kursmoment under dessa tillfällen, och du får möjlighet att reflektera och träna själv träna mellan tillfällena för att bli en så säker och kompetent paddlare som möjligt.

Time Tillfälle 1 Tillfälle 2 Tillfälle 3 Tillfälle 4 Tillfälle 5
18-21 18 Aug 25 Aug 1 Sep 8 Sep 15 Sep

OBS! Tillfällena är inte ombokningsbara.

Kursen utgår alltid från Långholmen.

Detta ingår i kursavgiften:
  • Kajakhyra vid alla tillfällen
  • All nödvändig kursutrustning
  • Certifierad instruktör
  • Examinationen för Grönt Paddelpass

Price: 3990 kr

For all tours applies:
• Antal deltagare: max 8 pers, minst 2 pers
• Maximum weight: 130 kg
• Knowing how to swim is required

Good things to bring:
• Water bottle
• Change of clothes
• Sunscreen
• Sunglasses

När kursen är slutfört med godkänt resultat har du uppnått ”EPP-grön nivå”, vilket är nivå två av totalt fem tillgängliga nivåer. Du har då möjlighet att köpa ett GRÖNT EPP paddelpass för 150 SEK som vi hjälper dig att beställa.

Grönt paddelpass
Customer Reviews
MAP

Find us and get prepared

The kayaking courses start at our rental on Långholmen. Alstaviksvägen 3 is the address, you can park right next to us at Långholmen camping. Please arrive 10 minutes early for check in and some time to prepare the equipment.

Warm welcome!

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till butik