Skip links

Vingpaddel kolfiber

2.999 kr

(1 customer review)

Delbar vingpaddel i kolfiber som fungerar bra för motions- och tävlingspaddling, men även till de som vill ha bra fart under turpaddlingen. De skålade bladen gör att du får bra effekt genom hela paddeldraget. Justerbar längd och steglös justering av vinkel. Bästa alternativet för den som vill få ut mycket från paddlingen.

SKU: 69 Availability: I lager

Description

Skick: Ny produkt
Modell: Vingpaddel, kolfiber
Längd: 210-220 cm
Vikt: 730 g
Bladyta: 650 cm2

En effektfull paddling

Med denna kajakpaddel får du bra grepp och tryck från isätt till upptag. Den lätta vikten gör paddlingen enklare och minskar belastningen på kroppen. Ytterligare så flexar paddelskaftet något vilket också bidrar till mindre belastning på bland annat handleder och axlar.

Kajakpaddeln är en så kallad vingpaddel, vilket syftar på bladens skålade form. Vingpaddeln är idag den populäraste modellen för motions- och tävlingspaddling tack vare den effektfulla paddelföring som möjliggörs. Jämfört med en plattpaddel eller grönlandspaddel så skiljer sig tekniken. Paddeln förs mer horisontellt och ut från kajaken.

Justerbar längd och vinkel

Paddeln är 210 cm lång och kan steglöst justeras upp till 220 cm, intervallet passar de flesta personer. Vinkeln går också att justera genom att låsning mekanismen som finns på mitten av skaftet, där kan du även sära på paddeln och förlänga.

Vingpaddeln har blivit en av de populärare modellerna. Som nybörjare går det bra att börja med en vingpaddel och lära sig tekniken. Ett tips är att kolla på videos eller lära sig från någon som redan använder vingpaddel.

Jämfört med exempelvis kajakpaddel glasfiber och kajakpaddel aluminium är denna kolfiber ömtåligare. Därför är det bra om det hanteras varsamt och gärna i ett paddelfodral när den inte används.

Tips! – Börjar du bli trött under paddelturen, ’’växla ner’’ genom att göra paddeln några centimeter kortare. Mindre hävstång och lättare paddeldrag.

Hur lång paddel ska jag ha?

Additional information

Weight0.73 kg
Dimensions110 × 30 × 8 cm

1 review for Vingpaddel kolfiber

  1. Jari R. (verified owner)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *

Review *