Skip links

Flytvästar

Glöm inte flytvästen när du ger dig ut på vattnet. När du investerar i en bra flytväst, investerar du dessutom i en billig livförsäkring. Våra flytvästar för paddling är väl anpassade för både kajak- och SUP-paddling, vilket gör att du kan röra dig fritt och ledigt när du ger dig ut på paddling. Dom är dessutom CE-märkta och godkända enligt standarden.

Showing all 5 results

Vilken flytväst ska jag välja?

Köp bara en flytväst som är CE-märkt, oavsett modell. Det är viktigt att flytvästen sitter stadigt, bekvämt och inte glider omkring. Detta är faktiskt viktigare än att det står exakt rätt vikt på etiketten då detta bara är ett riktmärke. Flytvästar klassificerade till 50N håller användaren flytande med god marginal och är lämpliga för simkunniga personer som väger minst 25 kg. Om du inte är simkunnig eller om barnet väger under 25 kg ska du istället välja en flytväst som är klassificerad till 100N.

Hur lång är livslängden på en flytväst?

En flytväst som förvaras på rätt sätt har en lång livslängd. När du inte använder flytvästen är det viktigt att du förvarar den på ett torrt ställe och gärna upphängd. Även om flytvästen ska tåla saltvatten, sol och yttre slitage, så är det viktigt att den sköljs av efter användning. På så vis minskar du risken för att flytvästen ska mögla. Smuts är en bra grogrund för mögelsporerna. Om din flytväst har torkat i ett dygn, och det då fortfarande kommer ut fukt då du klämmer på den, så kan det vara ett tecken på att det är dags att byta ut västen.

Hur gör jag om jag behöver tvätta min flytväst?

En flytväst ska aldrig tvättas i tvättmaskin, då detta gör att flytkraften minskar med tiden. Det bästa sättet är att tvätta din flytväst för hand med vanligt tvättmedel i t.ex. en balja eller i en hink. Använd ljummet vatten och skrubba den med en mjuk borste vid behov. Skölj därefter bort tvättmedlet, innan du hänger upp den för att lufttorka. Du får inte torka den i torkskåp, torktumlare eller någon annan värmealstrande apparat då detta förstör flytvästen.

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till butik