Skip links

Event

Kajakkurs för gult paddelpass i centrala Stockholm

Med vår populära kajakkurs för gult paddelpass blir du väl förberedd inför sommarens paddlingar. Kursen är uppdelad på två tillfällen, som båda startar från Långholmen mitt i centrala Stockholm. Denna kurs ger dig alla grunder du kan tänkas behöva!

Lär dig bland annat:

Effektiv paddlingsteknik

I- och urstigning vid brygga och på land

Säkerhet och regler till sjöss

Kamraträddning

För dig som vill lära dig mer om kajakpaddling

Detta är kajakkursen för dig som under lättsamma former vill få en bra grund i kajakpaddling och samtidigt erhålla ”Gult paddelpass”. Kursen lämpar sig för både helt nybörjare och för dig som har paddlat några gånger förut. På kursen utforskar vi olika svängtekniker, energismart framåtpaddling och får möjlighet träna på att rädda en kompis som hamnat i vattnet (kamraträddning).

Vår kajakkurs för Gult paddelpass följer Svenska Kanotförbundets kursupplägg som är en internationell standard enligt EPP (Euro Paddle Pass). Du kan därför förvänta dig en genomtänkt kurs med struktur och tydliga mål. Du som deltagare får alla möjligheter att utvecklas och lära dig allt om grunderna i kajakpaddling!

När du har genomfört kursen så har du kunskaper att göra dagsturer i sjöar och skyddade vatten i innerskärgården.

 

Det krävs ingen tidigare erfarenhet eller kunskap utan du som deltagare kommer få all nödvändig information, coaching och material från oss. Då våra instruktörer har gedigen erfarenhet gällande säkerhet och teknik, erbjuder denna kurs även den mer erfarna paddlaren möjlighet att utvecklas.

Vi på Långholmen kajak har valt att dela upp kursen på två olika kvällstillfällen. Detta innebär att du som deltagare kan bibehålla fullt fokus under kursen och du får möjlighet att reflektera mellan de olika tillfällena. Dessutom får du möjlighet att själv hinna med att träna mellan kurstillfällena, om det är något moment som du tycker är svårt.

Kursens innehåll och upplägg:

 1. Ledarledd tur på 3 timmar
  1. I och urstigning
  2. Paddlingsteknik
  3. Svängteknik
  4. Kamraträddning
  5. Säkerhetsgenomgång
 2. Rekommenderad egen träning
 3. Ledarledd tur på 2 timmar
  1. Finslipar teknik
  2. Övar på komplexare svängmetoder
  3. Kamraträddning
  4. Anpassningar

1 timme där gruppen examineras i Gult paddelpass enligt EPP

Kursen utgår alltid från Långholmen.

Pris: 1990 kr

För alla turer gäller:

• Antal deltagare: max 8 pers, minst 2 pers
• Maxvikt: 130 kg
• Simkunnighet är ett krav

Bra saker att ta med sig:

• Vattenflaska
• Ombyte
• Solkräm
• Solglasögon

När kursen är slutfört med godkänt resultat har du uppnått ”EPP-gul nivå”, vilket är nivå två av totalt fem tillgängliga nivåer. Du har då möjlighet att köpa ett GULT EPP paddelpass för 150 SEK som vi hjälper dig att beställa.

Vi har också fortsättningskurser för grönt paddelpass, läs mer om den här!

Säsongens tillfällen:

OBS! Tillfällena är inte ombokningsbara

 

Tid Tillfälle 1 Tillfälle 2
Kl 18-21 8 Juni 15 Juni

.

Kundutlåtanden
Karta

Hitta rätt och förbered dig

Kajakkurserna startar vid vår uthyrning på Långholmen. Alstaviksvägen 3 är adressen, med parkering på Långholmen camping intill oss. Kom gärna 10 minuter innan för att checka in och förbereda med utrustning.

Varmt välkommen!