Skip links

Sit On Top Kajak

Vi på Långholmen kajak har sit on top kajaker perfekt anpassade till allt från avslappnad rekreationspaddling till mysiga dagsturer med familjen. Alla våra sit on top kajaker består av hållbar polyetenplast vilket innebär enkelt underhåll och en lång livslängd. Om du behöver tips eller råd vid köp av en kajak, ring oss gärna på 08-740 05 05 eller mejla till [email protected]

Showing all 4 results

Vad är en Sit On Top kajak?

En sit on top kajak skiljer sig lite från en klassisk ”sit in” kajak, med den stora skillnaden hur skrovet och sitsen är utformade. Istället för att ha en omslutande sittbrunn som placerar dig i nivå med vattnet så är sit on top kajaker istället uppbyggda av ett luftfyllt skrov med ett säte ovanpå själva kanoten. Denna stabila och bekväma design erbjuder vissa fördelar jämfört med klassiska kajaker. Exempelvis tillåter dig att göra annat under paddelturen, som att fiska eller fågelskåda. Så vad är de andra fördelarna med en sit on top Kajak?

Vilken komfort har en sit-on-top-kajak?

Tack vare sit on top kajakens öppna design får du mer frihet i kajaken. Dina ben är inte fastlåsta i en trång sittbrunn utan du kan skaka och sträcka ut dom som du önskar. Detta göra att även ovana paddlare klarar av längre turer utan några märkbara krämpor. Du befinner dig även lite högre upp på vattnet vilket placerar dig i en bekvämare position för själva paddlingen, samt att du får en naturlig överblick av dina omgivningar.

Är Sit-On-Top kajaker stabila?

Sit on top kajaker är oftast mycket mer robusta och stabila än vanliga kajaker, detta tack vare deras breda och rejäla skrov. Det innebär att du som paddlare får mer friheter under själva turen, utan att riskera att kajaken kapsejsar. Det här är anledningen till att många väljer att exempelvis fiska eller bada från sina sit on top kajaker.

Är det säkert att paddla?

Sit on top-kajakerna är mer stabila och öppnare än vanliga kajaker. Dom är även enklare att stiga av och på, både från land och på vattnet. Om du befinner dig ute till havs och lyckas välta tillåter den låga relingen till och med ensamma nybörjare en enkel väg tillbaka in i den säkra kajaken, där kajakens dräneringshål sedan snabbt gör den torr igen. Lycka till med ditt kajakköp!
0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till butik