Skip links

Vanliga frågor

Självklart! Vi har kajaker som är stabila och nybörjaranpassade, men känner man sig osäker brukar vi rekommendera att paddla tillsammans med någon i en tvåmanskajak som är den mest stabila kajaken. Vår personal finns tillgänglig på bryggan för en rutingenomgång kring vad som är bra att tänka på och hjälper dig att komma i och ur kajaken.

Vi anordnar även en kajakkurs för nybörjare. Du kan läsa mer om den här.

För att hyra kajak hos oss krävs att man är över 18 år (eller i målsmans sällskap).

Ja, även om du får låna en flytväst av oss så krävs det att du är simkunnig.

Det är obligatoriskt att använda flytväst.

Självklart går det alldeles utmärkt att paddla med barn i olika åldrar. När man paddlar med barn är det viktigt att ha koll på vädret och bara ge sig ut i förhållanden som man själv behärskar. Om du är en mycket van kajakpaddlare så går det oftast bra att paddla med ett litet barn i famnen i en enmanskajak. Är ni två vuxna så kan man istället hyra en tvåmanskajak där en av de vuxna sitter med barnet framtill i kajaken, medan den andre sköter paddlingen. Är barnet stort nog att paddla själv så fungerar det också, så länge en vuxen följer med ut på vattnet i en egen kajak och den vuxne känner sig trygg i kajaken och kan hjälpa barnet om det behövs.

Alla våra kajaker är stabila och det händer väldigt sällan att någon välter. Vanligast är att man välter vid i- eller urstigning. Om du mot förmodan skulle välta så har du flytväst, men det kan även kännas tryggt att veta att du inte sitter fast i kajaken utan lätt kan ta dig ur om olyckan skulle vara framme. För din egen säkerhets skull rekommenderar vi att du paddlar nära land.

Ha på dig rörliga och oömma kläder för en bekväm paddlingstur. Är det blåsigt och/eller regnigt väder så ta med en jacka och ombyte, annars kan solskyddsfaktor och en flaska vatten vara bra att ha!

Det finns utrymme hos oss att lämna väskor och skor, men vi tar inget ansvar för förlorade värdesaker. Det finns gott om utrymme i kajakerna för bagage och du kan även hyra vattentäta påsar (drybags) av oss som du kan ha dina värdesaker i och ha med under turen.

Säsongen sträcker sig från 15 maj till 15 september. Högsäsongen är i juli – augusti. För paddling innan och efter säsongen, kontakta oss för mer information!

I vanliga fall brukar det finnas kajaker och supar tillgängligt på vardagarna under lågsäsongen. Till helger krävs några dagars framförhållning. Under högsäsongen (juli – aug) har vi högre belastning både vardagar och helgdagar så då krävs god framförhållning.

Ja det går bra att boka uthyrning och turer direkt på plats. Det är dock alltid bäst att boka din plats i förväg, både för din egen skull, men även för att vår personal ska kunna planera din utrustning i förväg på bästa sätt.

Flytväst, paddel, kapell, karta och grundläggande instruktioner.

Flytväst, paddel, karta, foot leash och grundläggande instruktioner.

Om du har förbokat en tur via vår hemsida så sker betalningen direkt vid bokningstillfället. Om du valt att boka in dig direkt på plats, så sker betalning via kort, Swish-betalning eller kontanter.

Vi vill att alla ska ha möjlighet att komma ut på vattnet och erbjuder därför 20% rabatt till studenter och till familjer som paddlar i tvåmanskajak med barn under 12 år. Läs mer om rabatterad paddling här.

Vi har tyvärr ingen egen bilparkering, men det finns en betalparkering precis bredvid uthyrningen på Skutskepparvägen 7 under Västerbron. För att komma dit åker du över Pålsundsbron och tar första vänster.

Vi gör inga avbokningar eller återbetalningar av bokad kajak. Du kan i stället välja att köpa till en ombokningsgaranti när du bokar. Undantag sker vid åska eller andra omständigheter som kan göra paddelturen farlig.

Med en ombokningsgaranti (20 kr/person) kan du boka om och ändra datum och tid för din tur fram till 6 timmar innan turen startar. Här kan du ändra din bokning.

För att köpa presentkort/värdecheck som går att använda till kajak/SUP-uthyrning på Långholmen kajak kan du klicka här.

 

För dig som vill paddla lite oftare, men som inte har möjlighet att förvara en kajak hemma, erbjuder vi stämpelkort för 5 eller 10 paddelturer á 2 timmar i enmanskajak. Observera att kortet är personligt och inte går att kombinera med andra erbjudanden. Om du köper du ett 10-kort sparar du 800 kr, vilket innebär att du får ca 3 paddelturer på köpet! Klicka här för att göra din beställning.