Guidad kajaktur i Stockholm City

Att få uppleva Stockholm från en kajak brukar vara många turisters höjdpunkt under en Stockholms-vistelse. Vattnet erbjuder ett lite lugnare och mer idylliskt perspektiv på en stad med annars högt tempo.

Långholmen kajak erbjuder turister och stockholmare möjlighet att under några timmar bli guidade runt i centrala Stockholm i tvåmanskajaker. Vår erfarne kajak-guide (som pratar engelska och svenska) berättar om sevärdheter och historia kring intressanta platser längs turen. Ingen tidigare erfarenhet av paddling krävs för den kortare 2h-turen. För den längre turen är det bra om man har paddlat någon gång förut. Vi erbjuder två olika turer:

Korta turen: Runt Långholmen och Reimersholme


Vår lite kortare familjevänliga tur är på 6 km, för nybörjare som vill få ut det mesta av sin upplevelse. Turen tar ca 2 timmar. Vi startar från Tantolunden och tar oss sedan runt den gamla fängelseön Långholmen, med vyer över Gamla stan, Stadshuset och Norr mälarstrand. Därefter rundas Reimersholme med forna sprit- och yllefabriken. Även barn under 12 år är välkomna i förälders sällskap.
Pris 490 kr/pers.


Långa turen: Kungsholmen med omnejd


Kungsholmen med omnejd på 10 km är nybörjarturen för den som är sugen på en längre och lite mer varierad paddling på ca 3-3,5 timmar. Tidigare paddlingserfarenhet önskvärd. Lite mer fokus läggs på paddlingsteknik och även fler kortare stopp med berättelser om sevärdheter och historiska anekdoter. Turen utgår från Tantolunden och tar oss mellan små-öar som Reimersholme, igenom den vackra Pålsundskanalen på insidan av den gamla fängelseön Långholmen. Vid gynnsamma förhållanden korsar vi Riddarfjärden och passerar Stadshuset genom lummiga Karlbergskanalen med Karlbergs slott som kuliss. Vi tar oss sedan tillbaka till Riddarfjärden för att glida längs med Norr Mälarstrand innan vi tar oss tillbaka till Tanto.

Vid optimala väder och gruppförhållanden
kommer vi ta oss runt hela Kungsholmen med ytterligare några stopp och sevärdheter på vägen.

Simkunnighet är ett krav. Observera att åldersgränsen på denna tur är 12år. Pris 690 kr/pers.

För båda turerna gäller:
• Antal deltagare: max 10, minst 2
• Max-vikt: 130 kg
• Simkunnighet är ett krav

Bra saker att ta med sig:
• Vattenflaska
• Ombyte
• Solkräm
• Solglasögon

Boka in dig på en guidad tur genom att klicka på någon av turerna här nedanför eller här till höger!

Anmäl dig genom att klicka på något av datumen nedan:

(inga aktiviteter i dagsläget)