EVENT

Kajakkurs för nybörjare

Bli en trygg paddlare genom vår populära nybörjarkurs i kajakpaddling. Kursen vänder sig till dig som paddlar för första gången, för dig som vill lära dig mer eller för dig som bara vill komma ut och paddla.

Lär dig bland annat:

Grundläggande paddlingsteknik

I- och urstigning vid brygga och på land

Säkerhet och regler till sjöss

Kamraträddning

För dig som vill lära dig mer om kajakpaddling

Vår nybörjarkurs börjar på land där vår instruktör går igenom säkerhet, paddelteknik samt i- och urstigning vid brygga och strand. När vi väl sitter på plats i kajakerna börjar vi med att lära känna kajaken och hur vi paddlar framåt, bakåt och svänger. Därefter gör vi några teknikövningar innan vi paddlar i lugnt tempo runt Reimersholme och Långholmen. Efter paddelturen har du möjlighet att prova på att välta kajaken och lära dig hur du tar dig i kajaken från vattnet (kamraträddning), under uppsikt av vår instruktör. Vi anpassar alltid svårighetsgraden på kursen efter nivån på kursdeltagarna.

Pris: 690 kr

För mer information kontakta uthyrning@langholmenkajak.se. Visste du att vi har guidade kajakturer i tvåmanskajaker för nybörjare fredagar, lördagar och söndagar hela sommaren?
För alla turer gäller:
Antal deltagare: max 10 pers, minst 2 pers
Maxvikt: 130 kg
Simkunnighet är ett krav

Bra saker att ta med sig:
Vattenflaska
Ombyte
Solkräm
Solglasögon

KUNDUTLÅTANDEN

"Smidigt mottagande, kunnig personal som har koll på väder och vind. Härliga vyer. Sammantaget en riktig fin upplevelse."

Avenir K

KUNDUTLÅTANDEN

"Vill gärna rekommendera Långholmens kajak. Så trevlig personal, fina kajaker o sagolikt vacker miljö att paddla i!"

Christel E

KUNDUTLÅTANDEN

"Guiden var utmärkt och staden är ännu vackrare från vattnet, om det är möjligt. Ett bra sätt att bli aktiv och få en unik upplevelse."

Rebecca

KARTA

Hitta rätt & förbered dig

All uthyrning startar på Långholmen intill Pålsundskanalen. Närmaste adress är Alstaviksvägen 3, parkering finns på Långholmen camping. Närmaste tunnelbana är Hornstull och tar du buss kan du åka till Högalidsgatan (buss 4) eller Bergsunds strand (buss 54 & 66).

Var på plats minst 10 minuter innan utsatt tid för att checka in och förbereda din utrustning. Varmt välkommen!