Hyra torrdräkt hos Långholmen kajak

Hos oss på Långholmen kajak kan du hyra torrdräkt för kajakpaddling året om. Vi rekommenderar starkt att använda torrdräkt under de delar av året då vattentemperaturen är lägre än 15 grader, eller om du ska träna kamraträddning/eskimåsväng och därmed spendera en del tid i vattnet.

Priser:
1 Dygn 450 kr
2 Dygn 550 kr
1 Helg (fre-mån) 690 kr
1 Vecka 990 kr


Torrdräkten måste kombineras med någon typ av skor/sandaler för att undvika skador/hål på torrdräktens fötter. Dräkten testas efter varje uthyrning för att säkerställa bibehållen vattentäthet.Upphämtning och lämning sker direkt i vår butiken/showroom på Hornsgatan 151.

Storleksguide torrdräkt

Storlekarna är ett riktmärke och beräknas på din längd.

XS 150-158cm
S 159-166cm
M 167-175cm
L 176-184cm
XL 185-193cm
XXL 194-202cm


Ska du rolla eller planerar du att paddla kajak under kallare väderförhållanden? Oavsett om du behöver en torrdräkt vid ett specifikt tillfälle eller om du är vill prova dig fram inför ett kommande köp, så erbjuder vi uthyrning av torrdräkter året om.

Båda våra modeller Havspaddeln Inuit och Havspaddeln Valkyria är tillverkade i 3-lagers nylon och med god andningsförmåga och vattentäthet och passar lika bra för hobbypaddlare som för vana paddlare.

Inuit är utrustad med muddar av latex, medan Valkyria har halsmudd i neopren och handledsmuddar i latex. Fötterna är tillverkade i samma 3-lagers tyg som dräkterna i övrigt. Vem har sagt att underbart är kort? Med en torrdräkt förlänger du den härliga paddlingssäsongen precis så länge du själv vill.

Både torrdräktens armmuddar och halskrage är gjorda i 100% latex. Vi har även valt att förstärka tyget på knäna, armbågarna och sätet för extra tålighet. För att säkerställa dräktens vattentäthet så finns det dessutom hål för avvattning samt att sömmarna är svetsade.

Det kraftiga blixtlåset med T-handtag öppnar hela fronten, vilket gör att dräkten är mycket lätt att få på och av.
Ärmarna har vattentäta latexmuddar som är täckta av värmande neopren. Runt kragen och fotlederna finns dessutom reglerbar Velcro för ökat komfort. Dräkten har två fickor, varav en på torrdräktens insida.

Om du efter din hyrperiod bestämmer dig för att köpa din egen torrdräkt så finns båda våra torrdräktsmodeller till försäljning i samtliga storlekar.

Rolig kuriosa

Inuiterna på Grönland uppfann både torrdräkten och kapellet. Torrdräkten användes dock aldrig i kajaken utan bara i samband med valjakt. Någon måste ibland hoppa ner på valen och trycka in harpunen eller kroken! En grönländsk torrdräkt var sydd i sälskinn och hade ett hål på bröstet där användaren kunde åla in, innan det surrades ihop.

KUNDUTLÅTANDEN

"Smidigt mottagande, kunnig personal som har koll på väder och vind. Härliga vyer. Sammantaget en riktig fin upplevelse."

Avenir K

KUNDUTLÅTANDEN

"Guiden var utmärkt och staden är ännu vackrare från vattnet, om det är möjligt. Ett bra sätt att bli aktiv och få en unik upplevelse."

Rebecca

KARTA

Hitta rätt & förbered dig

All uthyrning startar på Långholmen intill Pålsundskanalen. Närmaste adress är Alstaviksvägen 3, parkering finns på Långholmen camping. Närmaste tunnelbana är Hornstull och tar du buss kan du åka till Högalidsgatan (buss 4) eller Bergsunds strand (buss 54 & 66).

Var på plats minst 10 minuter innan utsatt tid för att checka in och förbereda din utrustning. Varmt välkommen!

Populära Kurser & Turer