Med kajak genom Stockholms södra skärgård

Start och mål: Trosa havsbad och Sollenkroka brygga. Längd: 167 km Svårighetsgrad: Den beskrivna turen är vid blåsigt väder svår men alternativ sträckning närmare fastlandet blir mindre känslig. Vid lugnt väder medelsvår. Turen bjuder på: Ytterskärgård och öppna fjärdar,...

Luftkajak – Tips inför ditt köp

Kajaker har funnits sedan urminnes tider och har under åren utvecklats och kommer idag i flera olika utföranden. 

Vad ska finnas med på din turpaddling? Tips för en välplanerad packlista

Vad man har med sig på t ex en veckotur varierar från paddlare till paddlare, från miljö till miljö och från årstid till årstid.

Kanotens historia

Kanoter, i form av till exempel kajaker, kanadensare eller fiskekajaker, tar dig enkelt ut på vattnet, runt närmaste udde eller ut till de allra yttersta skären.

Roder eller Skädda?

Roder eller skädda – ett vanligt och inte sällan infekterat diskussionsämne i paddlarkretsar. Både vana paddlare och nybörjare kan använda antingen skäddakajak eller roderkajak.

Vad är ett roder? En kort genomgång

Har du någon gång hyrt en kajak så vet du förmodligen hur ett roder fungerar. Du styr med fötterna, pressar höger pedal när du vill svänga höger och vice versa.

Långholmen Kajak x Nansen Polar Expedition

Detta är historien om Nansen Polar Expedition och samarbetet med oss på Långholmen kajak. I och med samarbetet har vi fått se våra egendesignade produkter glida runt bland isflak och pingviner i Antarktis.

Hamna inte i plastfällan!

Går du i kajaktankar och funderar på om du ska köpa en plastkajak eller en kajak i glasfiber?

Bra tips när du ska köpa SUP

Stand Up Paddleboard eller SUP-paddling som det oftast kallas, har under de senaste åren blivit populärt världen över.