Om Långholmen kajak

Långholmen kajak grundades 2012 som en kajakuthyrning på Långholmen i Stockholm och har sedan dess haft en enkel vision – att tillgängliggöra vattnet i Stockholm och runtom i Sverige för så många människor som möjligt.

Våren 2012 fick Daniel, boende på Reimersholme i närheten av Långholmen, ett stort sug att komma ut på vattnet och ta del av vackra Pålsundskanalen. Som uppvuxen vid vattnet uppe i Piteå i Norrbotten såg Daniel det som en självklarhet och nödvändighet att under enkla former kunna ta sig ut på vattnet och njuta några timmar. Avsaknaden av ett lättillgängligt sätt att komma ut på vattnet och med en stark övertygelse om att fler människor i området delade detta behov, gjorde att Daniel tillsammans med sin fru Samra och bror Anton startade en egen kajakuthyrning – Långholmen kajak.

Idag brinner vi för att ge andra människor möjlighet att komma ut i naturen i allmänhet och på vattnet i synnerhet, för att ge människor en paus från vardagslivet och i längden bidra med människors ökade hälsa och välbefinnande. Vi tror att den kombination av naturupplevelse och hälsosam motion man får genom kajakpaddling, är det ultimata sättet att öka sitt välmående. För oss kommer naturupplevelsen i första hand, och prylarna i andra hand. Vi vill därför tillgängliggöra Sveriges vatten genom att erbjuda så bra produkter som någonsin är möjligt för att få ut största möjliga värde av naturupplevelsen, utan att de ska kosta mer än nödvändigt. Vi erbjuder därför ett stort sortiment av kajaker, SUPar och tillbehör, som passar alla nivåer av paddlare, för både uthyrning och försäljning.

Havspaddeln – ett varumärke framtaget av Långholmen kajak

Efter att ha drivit kajakuthyrningen i några år hade vi provat kajaker från många av de stora leverantörerna. Vi insåg emellertid snabbt att det kostade mer än vad det smakade, och vi saknade möjligheten att i praktiken omsätta den värdefulla feedback vi fick från våra hyrkunder gällande kajakernas funktioner och egenskaper.

Vi ville ha möjlighet att vara med och påverka och utveckla kajakerna för att passa vår kundgrupp på bästa sätt (nybörjar- till medelpaddlare). Efter intensivt letande efter en kajakproducent som ville möta våra behov, hade vi ett par år senare hittat en fabrik där vi fick möjlighet att utforma kajakernas design, kvalitet, och övriga egenskaper. Idag har vi tillverkning av ett 15-tal kajakmodeller och än fler kajaktillbehör – allt under vårat varumärke Havspaddeln. Enkla, stilrena och stryktåliga högdensitets-plastkajaker med fokus på hög funktionalitet till ett bra pris.

Vårt erbjudande

Långholmen kajak är idag en av Sveriges mest besökta kajakuthyrningar. Du hittar oss vid Pålsundskanalen på den anrika fängelseön Långholmen där vi med duktig och trevlig personal ser till att ta hand om dig och ditt sällskap från start till slut, så att ni oavsett erfarenhetsnivå känner er trygga på vattnet. Är du intresserad av att lära dig mer om kajakpaddling erbjuder vi även kurser för både nybörjare och för dig som har paddlat en del förut. Vi erbjuder dessutom guidade paddelturer, både för privatpersoner och företag, där våra kunniga guider instruerar i paddelteknik och berättar intressanta anekdoter om den omgivning ni paddlar i.

5396 Verifierade recensioner
Är du ute efter att köpa kajak eller tillbehör kan du alltid få hjälp hos oss med att välja och provpaddla kajaker samt tillhörande utrustning för att känna dig trygg inför ditt köp. Vi finns tillgängliga på telefon för frågor och vi har kunnig personal på plats som kan guida dig i ditt köpbeslut och tar då hänsyn till dina förutsättningar, behov och din paddlingsbakgrund. Våra kajakmodeller är beprövade under många år från vår uthyrningsverksamhet, och vi gör årligen justeringar och förbättringar på kajakerna. På vår blogg har vi skrivit många artiklar och guider som kan vara värdefulla för dig som är intresserad av paddling. Vi har även en webbshop där du kan läsa mer om de kajaker vi säljer och köpa din kajak direkt online för att få kajaken levererad till dörren.
KARTA

Hitta rätt & förbered dig

All uthyrning startar på Långholmen intill Pålsundskanalen. Närmaste adress är Alstaviksvägen 3, parkering finns på Långholmen camping. Närmaste tunnelbana är Hornstull och tar du buss kan du åka till Högalidsgatan (buss 4) eller Bergsunds strand (buss 54 & 66).

Var på plats minst 10 minuter innan utsatt tid för att checka in och förbereda din utrustning. Varmt välkommen!