Skippa länkar

Event

Kajakkurs för nybörjare

Bli en trygg paddlare genom vår populära kajakkurs.

Boka nu
Läs mer
Kajakkurs nybörjare
Lär dig bland annat:

Grundläggande paddlingsteknik

I- och urstigning vid brygga och på land

Säkerhet och regler till sjöss

Kamraträddning

För dig som vill lära dig mer om kajakpaddling

Långholmen kajak erbjuder prova-på-kajakkurs med instruktör för dig som paddlar första gången, för dig som vill lära dig mer eller för dig som bara vill komma ut och paddla. Vi börjar på land där vi går igenom säkerhet, paddelteknik, i- och urstigning vid brygga och strand.

Väl i kajakerna börjar vi med att lära känna kajaken och lär oss paddla framåt, bakåt och svänga. Därefter gör vi några teknikövningar, varefter vi paddlar i lugnt tempo runt Reimersholme och Långholmen.

Du som vill har efter paddelturen möjlighet att välta kajaken och lära dig hur man tar sig i kajaken från vattnet (kamraträddning), under uppsikt av vår instruktör.

Priset för en kväll (ca 2 h) är 490 kr inklusive hyra av enmanskajak.
Vi anpassar alltid svårighetsgraden på passen efter nivån på kursdeltagarna.

Ta med vattenflaska. Ta även med komplett ombyte ifall du blir blöt. Anmälan till kursen sker genom att klicka på något av kurstillfällena här till höger.

För mer information kontakta [email protected].

Visste du att vi har guidade kajakturer i tvåmanskajaker för nybörjare fredagar, lördagar och söndagar hela sommaren? Läs mer och anmäl dig här!

Boka nu
Kundutlåtanden

Boka nu

Karta

Hitta rätt och förbered dig

Kajakkurserna startar vid vår uthyrning på Långholmen. Alstaviksvägen 3 är adressen, med parkering på Långholmen camping intill oss. Kom gärna 10 minuter innan för att checka in och förbereda med utrustning.

Varmt välkomna!