Skip links

Event

Kajakkurs för nybörjare

Bli en trygg paddlare genom vår populära nybörjarkurs i kajakpaddling. Kursen vänder sig till dig som paddlar för första gången, för dig som vill lära dig mer eller för dig som bara vill komma ut och paddla.

Läs mer
Kajakkurs nybörjare
Lär dig bland annat:

Grundläggande paddlingsteknik

I- och urstigning vid brygga och på land

Säkerhet och regler till sjöss

Kamraträddning

För dig som vill lära dig mer om kajakpaddling

Vår nybörjarkurs börjar på land där vår instruktör går igenom säkerhet, paddelteknik samt i- och urstigning vid brygga och strand.

När vi väl sitter på plats i kajakerna börjar vi med att lära känna kajaken och hur vi paddlar framåt, bakåt och svänger. Därefter gör vi några teknikövningar innan vi paddlar i lugnt tempo runt Reimersholme och Långholmen. Efter paddelturen har du möjlighet att prova på att välta kajaken och lära dig hur du tar dig i kajaken från vattnet (kamraträddning), under uppsikt av vår instruktör.

Vi anpassar alltid svårighetsgraden på kursen efter nivån på kursdeltagarna.

Pris: 690 kr

För mer information kontakta [email protected].

Visste du att vi har guidade kajakturer i tvåmanskajaker för nybörjare fredagar, lördagar och söndagar hela sommaren?  Läs mer och anmäl dig här!

För alla turer gäller:

  • Antal deltagare: max 10 pers, minst 2 pers
  • Maxvikt: 130 kg
  • Simkunnighet är ett krav

Bra saker att ta med sig:

  • Vattenflaska
  • Ombyte
  • Solkräm
  • Solglasögon

Kundutlåtanden
Karta

Hitta rätt och förbered dig

Kajakkurserna startar vid vår uthyrning på Långholmen. Alstaviksvägen 3 är adressen, med parkering på Långholmen camping intill oss. Kom i god senast 10 minuter innan för att checka in och förbereda din utrustning.

Varmt välkomna!