Skip links

Köpa kanot

Vi på Långholmen kajak erbjuder alltid personlig hjälp och service i samband med ditt kanotköp! Tack vare vår långa erfarenhet av uthyrning vet vi vad som fungerar och inte, och med denna kunskap utvecklar vi vårt sortiment av kanadensare. Vi levererar hem till dörren i hela Sverige, vanligtvis inom 2-4 dagar. Har du några frågor eller funderingar får du mer än gärna ringa oss på 08-740 05 05 eller mejla till: [email protected].

Showing all 3 results

5 saker att tänka på när du köper en kanot/kanadensare


1. Användningsområde

Kanadensare kommer i många olika utföranden och storlekar beroende på vad man ska använda den till. Ska du familjepaddla både korta och längre turer passar en turkanot med plats för 2-3 personer. De är långa och extra breda på mitten vilket skapar bättre stabilitet och större förvaringsmöjligheter för packning. Generellt sett är en turkanot enklare att paddla och det är inga problem att kunna stå upp i kanoten om det skulle behövas.
Ska du äventyrspaddla, t ex fiska eller fotografera passar en kortare kanot som är lättare att manövrera och kan lättare ta sig fram över grundområden, bäckar och forsar samt att den tar mindre plats vid transport. Däremot kommer en kort och bred kanot aldrig att bli så snabb eller effektiv att paddla som en turkanot.

2. Transport och förvaring

Kanadensare är stora och otympliga som kräver gott om utrymme. Där är det viktigt att fundera på hur du på bästa sätt kan transportera och förvara din kanot. Om du har tillgång till ett garage eller förråd är det enkelt att förvara kanoten, men om du bor i en lägenhet eller inte har möjlighet att förvara den inomhus kan det vara en utmaning. Tänk också på hur du kommer att transportera kanoten på bästa sätt, till exempel med takräcke eller släp beroende på kanotens storlek.

3. Material

Kanoter tillverkas i olika material, alltifrån traditionella träkanoter till plastkanoter och glasfiberkanoter. Det är bra att fundera över vilket material som passar bäst för just dina behov för att kunna ta hand om din kanot på bästa sätt. Materialvalet beror också på hur frekvent du planerar att paddla och i vilket vatten du kommer att paddla i. Kommer du paddla ofta i grövre vatten och runt steniga stränder är aluminium och hårdplastkanoter (polyetenplast) ett bra materialval som är slittåligt. Är du ute efter en lättare kanadensare och vill ha lite mer fart på paddlingen så kan glasfiber vara ett bra alternativ. Däremot är glasfiber känslig mot kantstötning och kan skadas lättare.

4. Pris

Priset på en kanadensare kan variera mycket beroende på storlek, material och märke. Det är bra att sätta en budget och leta efter en kanot som passar dina behov. Det är också viktigt att tänka på andra kostnader som kan följa med köpet av en kanot, som tex paddlar, flytvästar, vagn och annan relaterad utrustning.

5. Kunskap

Slutligen är det viktigt att tänka på din erfarenhet och kunskap av paddling. Om du är nybörjare kan en stabil och lättmanövrerad kanot vara ett bättre val än en smal och instabil kanot som kräver mer erfarenhet och teknik. Tänk också på hur du planerar att utveckla din paddlingsteknik och vilken typ av kanot som passar dina mål och ambitioner.

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till butik