Skip links

Vingpaddel kolfiber

2.299 kr

(6 kundrecensioner)

Delbar vingpaddel i kolfiber som fungerar bra för motions- och tävlingspaddling, men även till de som vill ha bra fart under turpaddlingen. De skålade bladen gör att du får bra effekt genom hela paddeldraget. Justerbar längd och steglös justering av vinkel. Bästa alternativet för den som vill få ut mycket från paddlingen.

 

 • Bra för motions- och tävlingspaddling
 • Justerbar längd och vinkel
 • Skålformen bidrar till en kraftfullare paddling
Andra populära tillbehör:
99 kr
299 kr
199 kr
199 kr
99 kr
SKU: 69 Tillgänglighet: Endast 1 kvar i lager

Description

Skick: Ny produkt
Modell: Vingpaddel, kolfiber
Längd: 210-220 cm, tvådelad
Vikt: 730 g
Bladyta: 650 cm2

Vingpaddel, en effektfull paddling

Vingpaddeln ger dig ett bra grepp och tryck. Den lätta vikten gör paddlingen enklare och minskar belastningen på kroppen. Ytterligare så flexar paddelskaftet något vilket också bidrar till mindre belastning på bland annat handleder och axlar.

Kajakpaddeln är en så kallad vingpaddel, vilket syftar på bladens skålade form. Vingpaddeln är idag den populäraste modellen för motions- och tävlingspaddling tack vare den effektfulla paddelföring som möjliggörs. Jämfört med en plattpaddel eller grönlandspaddel så skiljer sig tekniken. Paddeln förs mer horisontellt och ut från kajaken.

Idén bakom vingpaddeln är att det skålformade bladet erbjuder ett bättre grepp samt ökar nyttjandet av våra större muskelgrupper vilket gör paddlingen enklare. Med en vanlig plattpaddel används framförallt armarna och axlarna, medans en vingpaddel i högre utsträckning aktiverar bålparitet, höfterna och ryggen, vilket resulterar i en mer kraftfull och energisnål paddling.

 

 

Justerbar längd och vinkel

Paddeln är 210 cm lång och kan steglöst justeras upp till 220 cm. Vinkeln går också att justera genom att låsning mekanismen som finns på mitten av skaftet, där kan du även sära och förlänga paddeln.

Vingpaddeln har blivit en av de populärare modellerna. Som nybörjare går det bra att börja med en vingpaddel och lära sig tekniken. Ett tips är att titta på videos eller ta lärdom från någon som redan använder vingpaddel.

Jämfört med exempelvis en kajakpaddel i glasfiber och en kajakpaddel i aluminium är denna paddel i  kolfiber ömtåligare. Därför är det bra om den hanteras varsamt och gärna i ett paddelfodral när den inte används.

Tips! – Börjar du bli trött under paddelturen, ’’växla ner’’ genom att göra paddeln några centimeter kortare. Mindre hävstång och lättare paddeldrag.

Hur lång paddel ska jag ha?

Additional information

Vikt 0,73 kg
Dimensioner 110 × 30 × 8 cm

6 reviews for Vingpaddel kolfiber

 1. Jonas (verifierad ägare)

  Toppen, krävs så mycket mindre kraft för samma utväxling som en vanlig paddel. Kommer köpa en till tjejen med. Prefekt för tur paddling

 2. Anonym (verifierad ägare)

 3. Brita (verifierad ägare)

  Hade stora förväntningar och paddeln levde upp till dem! Lätt och snabb

 4. Lars Nilsson (verifierad ägare)

 5. JanM (verifierad ägare)

  Trevlig vingpaddel! Höger grepp är lite ovalt. Mycket bra. För Jubileumspriset kan det inte bli annat än 5/5. Tack/Jan

 6. Jari R. (verifierad ägare)

Add a review

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Name *

Review *

Du kanske också gillar...

0
  0
  Din kundvagn
  Din kundvagn är tomÅtervänd till butik