Skip links

Uppblåsbara kajaker

Den uppblåsbara kajaken har blivit mer populär i Sverige, i takt med att intresset att upptäcka Sveriges vatten blivit allt större. Den är enkel att ta med sig i bil eller kollektivt när du vill ut och paddla spontant, t.ex se en vacker soluppgång på spegelblankt vatten utan att behöva planera med takräcke eller släp. En uppblåsbar kajak är snabb och enkel att pumpa upp, och du packar ner den lika smidigt i väskan, som man kan stuva undan när den inte används, perfekt att förvara antingen i bakluckan på bilen eller där det passar dig. Långholmen kajaks uppblåsbara kajak riktar sig till alla målgrupper, alltifrån barnfamiljen till äventyraren. Med sitt slitstarka material klarar den av att paddlas i både sjöar, älvar och hav. Få möjlighet att uppleva fantastiska natur- och vattenområden vart du än befinner dig - paddling har aldrig känts mer friare än nu. Har du några frågor eller funderingar gällande våra uppblåsbara kajaker får du mer än gärna ringa oss på 08-740 05 05 eller mejla till: [email protected].

Showing the single result

5 anledningar att köpa en uppblåsbar kajak

1. Lätt att förvara

Den uppblåsbara kajaken är enkel att förvara då den tar väldigt liten plats. Passar att ha i bagageutrymmet i bilen eller i förrådet. Extra bra för dig som inte har möjlighet att förvara en större ”hård” kajak som tar betydligt mer plats. Med en uppblåsbar kajak kan denna roliga vattensport bli en del av ditt liv, oavsett hur du har mycket förvaringsutrymme du har.

2. Smidigt att använda

Att paddla ska vara enkelt. En uppblåsbar kajak är lätt att transportera i bil eller i kollektivtrafik dit du vill utan att behöva tänka på vare sig takräcke eller släp. Den är smidig att pumpa upp och med sin tillhörande väska packar du snabbt ner den igen efter din kajaktur.

3. Fler användningsområden

Det är en allsidig kajak som kan användas för flera olika typer av aktiviteter och vatten, allt ifrån klassisk paddling med familjen, till fisketurer samt till enklare forspaddling.

4. Prisvärt

Uppblåsbara kajaker är generellt billigare än traditionella kajaker, vilket gör dem till ett mer tillgängligt alternativ för budgetmedvetna konsumenter. Allt fler väljer en uppblåsbar kajak som sin första kajakmodell då denna ger bra förutsättningar att testa äga och använda en kajak, för att se hur kajakintresset består.

5. Slitstarkt material

Materialet är väldigt robust och slitstarkt, till skillnad från klassiska gummibåtar. Den håller i alla väder och du behöver inte oroa dig för punktering. De uppblåsbara kajakerna är mycket stabila och säkra att använda, även i vågigt vatten.

Tips för att hålla kajaken ren efter användning!

Använd en absorberande handduk torka av kajaken, dvs på sidorna, på toppen och botten av varje fack. Vänd kajaken upp och ner för att låta överflödigt vatten rinna ut, och torka av undersidan. Låt kajaken bli helt torr innan du viker ihop och packar ner den i kajakväskan så slipper du att mögel eller annat växer på den under förvaring.Vanliga frågor


Vad är fördelarna med att använda en uppblåsbar kajak jämfört med en traditionell hård kajak?
En av de största fördelarna med en uppblåsbar kajak är dess portabilitet och enkelhet att transportera och du slipper tänka på takräcke eller släp. Med en uppblåsbar kajak kan du förvara den enkelt utan att den tar för mycket plats, till exempel i förrådet, bakluckan på bilen eller i sommarstugan. Dessutom är den betydligt lättare än en traditionell hård kajak, vilket gör den smidigare att hantera både på land och på vattnet.
En annan stor fördel med en uppblåsbar kajak är möjligheten till spontanpaddling. Du kan när du vill packa med dig din kajak och ge dig ut på en paddlingsexpedition, du behöver inte planera i förväg med takfästen eller dylikt. Allt du behöver är din uppblåsbara kajak, en pump, och ett bra ställe att paddla på.

Hur länge tar det vanligtvis att blåsa upp en uppblåsbar kajak samt att packa ner efter användning?
Allt beror på vilken modell och hur stor din uppblåsbara kajak är, men det tar vanligtvis inte längre än några minuter med hjälp av den pump som kommer tillsammans med kajaken. Att packa ner kajaken efter användning är smidigt och tar inte lång tid. Dock är det viktigt att låta kajaken bli helt torr innan du viker ihop och packar ner den i kajakväskan så slipper du att mögel eller annat växer på den under förvaring.

Kan en uppblåsbar kajak användas i havet och på floder, eller är den endast lämplig för stilla vatten?
En uppblåsbar kajak kan användas på både stilla vatten och i havet, men det är viktigt att välja en kajak som är lämplig där den kommer att användas som mest. En uppblåsbar kajak för exempelvis forsar har vanligtvis en smalare form för att kunna manövrera snabbt och smidigt mellan hinder och genom strömmar. För paddling på lugna floder kan en bredare design vara lämplig då den ger mer stabilitet och är lättare att hantera i lugnt vatten. Dessa kajaker är ofta också större och mer rymliga för att ge plats åt flera personer och mer packning.

I vilket material är en uppblåsbar kajak tillverkad?
Uppblåsbara kajaker tillverkas av högkvalitativt PVC-material och botten (dvs skrovet) är gjord i ett så kallat ”drop-stitch” material som består av tusentals nylontrådar som är sammanvävda. Det ger kajaken extra styvhet och stabilitet som gör det möjligt att paddla i mer utmanande förhållanden. Materialet är mycket motståndskraftigt mot kantstötning och mot UV-strålar, vilket gör att de inte bleknar eller spricker så lätt.

Vilken är den rekommenderade maxvikt för en uppblåsbar kajak?
Den rekommenderade maxvikten för en uppblåsbar kajak kan variera beroende på modell och tillverkare, men på ett ungefär klarar en uppblåsbar kajak mellan 100 – 300 kg vilket inkluderar vikt av paddlare, utrustning och last. Det är viktigt att tänka på att inte överskrida kajakens maxvikt då det kan leda till att den tappar stabilitet och blir svår att hantera på vattnet.
0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till butik