Vanliga frågor

Frågor och svar

Här nedan har vi listat våra mest vanliga frågor med tillhörande svar. Om du inte hittar det svar du letar efter, tveka då inte att kontakta oss på [email protected].

Vi befinner oss på Alstaviksvägen 3 på Långholmen i Stockholm. Gå in på vår flik ”Hitta hit” för utförligare vägbeskrivningar med bil, buss och tunnelbana.
I alla priser ingår paddel, flytväst, kapell, vattentät påse samt karta över närområdet.

Vi ger även alltid en genomgång på paddlingsteknik, hur man styr rodret, regler till havs samt hjälper till vid i- och urstigning av kajak.
De närmsta parkeringsplatserna finns på Långholmens camping på Skutskepparvägen under Västerbron, eller på Södermalm längs Slipgatan eller Bergsundsgatan. Alla dessa parkeringsplatser är inom kort promenadavstånd från kajakuthyrningen. På vardagar efter kl 17.00 och på helger är det gratis att stå längs gatorna på Södermalm.
För att paddla hos oss krävs att man är över 18 år (eller i målsmans sällskap) och att man är simkunnig. Vi har kajaker som är stabila och nybörjaranpassade, men känner man sig osäker brukar vi rekommendera att paddla tillsammans med någon i en tvåmanskajak som är den mest stabila kajaken.

Vi håller även kurser i nybörjarpaddling på torsdagar hela sommaren. Läs mer och anmäl dig på "Nybörjarpaddling".
Vi ger alla kunder hjälp och guidning med paddlingsteknik, i- och urstigning av kajak och förslag på paddlingsrutter. På torsdagar har vi ledarledda pass om man vill följa med en instruktör ut på vattnet. Läs mer och anmäl dig på "Nybörjarpaddling".

Du kan även delta på en av våra guidade cityturer på kajak på fredagar, lördagar och söndagar. Turen är 2 h och du sitter tryggt i en tvåmanskajak och följer efter er guide som visar er sevärdheter i Stockholm.
Vi har en toalett inom kort promenadavstånd från uthyrningen, men rekommenderar att ni gör eventuella toalettbesök innan ni anländer för att inte förlora tid.
Ha på dig rörliga och oömma kläder för en bekväm paddlingstur. Är det blåsigt och/eller regnigt väder så ta med en jacka och ombyte, annars kan solskyddsfaktor och en flaska vatten vara bra att ha!
Det finns utrymme hos oss att lämna väskor och skor, men vi tar inget ansvar för förlorade värdesaker. Det finns gott om utrymme i kajakerna för bagage, och vi lånar även ut små vattentäta väskor gratis.
Svaret på denna fråga beror på åldern och självförtroendet hos barnet. Vi har flytvästar för alla storlekar, och är man mycket van kajakpaddlare är det okej att paddla med små barn i famnen i en enmanskajak. Annars brukar det gå bra att sitta två vuxna med barn i en tvåmanskajak där en av de vuxna sitter still med barnet framtill i kajaken medan den andre sköter paddlingen. Är barnet stort nog att paddla själv är det okej, så länge en vuxen följer med ut på vattnet i en egen kajak.

Tänk på att all paddling sker på egen risk.
Grattis till presentkortet! För att lösa in presenkortet går du in på "Hyra kajak" och gör en bokning där. I andra steget i bokningsprocessen har du möjlighet att skriva in presentkortskoden i fältet "Rabattkod". Klicka på "Aktivera kod" för att använda presentkortet och slutför sedan din bokning. Om du har valt en kajakhyra som är dyrare än vad ditt presenkort täcker kommer du bli omdirigerad till en betalningssida för det återstående beloppet.

Välkommen!