Årstaviken runt

Årstaviken runt

Längd: ca 1.5 h / 6000 m

Svårighetsgrad: 2/5 (bra nybörjartur)

Att paddla in i Årstaviken är en trevlig och lite kortare tur som går förbi båtklubbar, badplatser och Årsta holmar. Denna tur hinner man på 2 timmar och är lämplig för dig som vill paddla i ett lugnt tempo i en relativt skyddad miljö.

Turen startar från vår brygga där du paddlar ut under Långholmsbron och sedan vänster vidare ut i den lummiga passagen vid Reimersholmsbron. Du passerar Hornstull Strand på din vänstra sida varefter du passerar Liljeholmsbron.

Vid denna tidpunkt har du nått den flytande Restaurangen Loopen där den våghalsige stannar (på utvägen eller hemvägen) och försöker ta sig upp på dess flytpontoner. Mat och dryck går att avnjuta här medan kajakerna ligger fastspända på trädäcket.

Paddelturen fortsätter förbi Tantolunden med dess strandbad och vår systeruthyrning Tanto SUP och kajak. Du passerar sedan ett antal båtklubbar, broar och lummiga Årsta holmar. När du nått fram till Skanstullsbron och Hammarbyslussen är det dags att vända om och paddla tillbaka. Förslagsvis paddlar man tillbaka längs Årstavikens västra sida, för att mest möjliga ut av denna tur. Bästa stället att stanna på för en fikapaus är på Årsta holmar.