Åttan – Reimersholme och Långholmen

Åttan – Reimersholme och Långholmen

Längd: ca 1.5h/ 6000 m

Svårighetsgrad: 2/5 (bra nybörjartur)

Att paddla en “åtta” runt Långholmen och Reimersholme är vår populäraste tur – den passar om man vill paddla i ett lugnt och behagligt tempo och ha gott om tid att njuta av den vackra omgivningen. Perfekt även för den som har med sig picknick och vill hitta sitt eget smultronställe längs Långholmens klippor.

Turen startar från vår brygga där du paddlar ut under Långholmsbron och vidare ut i lummiga och idylliska Pålsundskanalen. Du paddlar förbi Långholmens båtklubb och vidare förbi segelbåtarna vid Göta Segelsällskap.
När du passerat Långholmens västra spets är du ute i Riddarfjärden och kan på andra sidan skönja Lilla och Stora Essingen och Kungsholmen. Du fortsätter längs Långholmens norra sida och har efter ytterligare 5 min Långholmsbadet och dess sandstrand på din högra sida. Här går det utmärkt att lägga till kajaken om du vill ta en paus för ett dopp, eller kanske avnjuta din medhavda picknick.

När färden sedan fortsätter paddlar du ut under en av Stockholms största broar – Västerbron. Efter en stund sträcker sig en vacker panoramavy över Stockholms hjärta: Stadshuset, Gamla Stan och Slussen. Ett givet ”kodak moment” för de flesta.

När Långholmens östra del har passerats med husbåtar och andra fartyg, får du avnjuta den kanske finaste delen av denna tur – glidandes i Pålsundskanalen mellan vackra träbåtar från så tidigt som 1910-talet.
Du passerar Långholmen kajaks brygga och paddlar efter att ha passerat Långholmsbron in till vänster under Reimersholmsbron. På höger sida passerar du Örnsbergs kajaksällskap, därefter följer du land på din högra sida och efter ca 20-30 minuter är du tillbaka i Pålsundskanalen och vid Långholmen kajaks brygga, mest troligt frisk och uppfylld av en härlig naturupplevelse!