Skip links

Kajakkapell/Transportkapell

Hos oss hittar du ett brett sortiment av kajak- och transportkapell i olika storlekar och utförande. Transportkapellet skyddar kajaken från smuts och orenheter vid förvaring och transport, medan ett kajakkapell håller dig torr och varm när du paddlar. Har du frågor eller vill ha råd och tips gällande vilket kapell som passar just dig? Kontakta oss gärna via telefon 08-740 05 05 eller mail: [email protected]

Showing all 4 results

Vilket kajakkapell passar mig?

Nylonkapell

Ett nylonkapell har ett enkelt och slitstarkt material som håller vattnet borta när du paddlar. Den är lätt att trä på och av sittbrunnen vilket gör den till en stor favorit bland nybörjare och motionspaddlare. Ett nyonkapell har ett elastiskt band som gör att den sitter bra runt sittbrunnen. Däremot är inte tyget elastiskt som i ett neoprenkapell så att man väljer rätt storlek är viktigt.

Neoprenkapell

Ett neoprenkapell har ett stretchigare material som är formanpassad över kajaken och sitter därför tajtare runt sittbrunnen. Neoprenkapellet är vattentätt och är gjort för att klara lite tuffare förhållanden som till exempel gropigare havsmiljöer/vågor eller forsar. Många tycker att neoprenkapell sitter skönt runt kroppen och använder det därför även i lugnare väder. Om man ska rolla/göra eskimåsvängar så är neoprenkapell att föredra då det inte släpper från sittbrunnen så lätt. Är man en ovan paddlare som välter med kajaken behöver man rycka loss neoprenkapellet m.h.a den lilla öglan längst fram.

Transportkapell

Ett transportkapell är ett heltäckande kapell som man fäster över sittbrunnen för skydda mot väder och vind vid förvaring och transport. Genom att täcka kajaken med ett transportkapell minskas luftmotståndet och därmed bränsleförbrukningen vilket är till en stor fördel om man ska köra långa sträckor med bil eller släpvagn. Vid längre paddelturer föredrar många att ha med sig sitt kapell för att täcka sittbrunnen under natten för att inte låta regn eller orenheter komma in. Vid vinterförvaring såväl utomhus som inomhus är ett transportkapell/förvaringskapell att föredra för att undvika få in smuts och smådjur i kajaken.

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till butik