Skippa länkar

Hyra kajak Stockholm

Vill du paddla med guide?

Långholmen kajak erbjuder guidade kajakturer för nybörjare fredagar, lördagar och söndagar hela sommaren, boka här >

Hyra kajak hos Långholmen kajak

Långholmen kajak vill göra det möjligt för alla att se Stockholm från sin vackraste sida – från vattnet! Vid vår kajakuthyrning i Stockholm kan du hyra kajak oavsett om du är nybörjare eller om du har paddlat förut. Det natursköna området och det lugna vattnet kring Långholmen, Reimersholme och Södermalm, är den ideala platsen för kajakpaddling.

Att hyra en kajak och utforska Stockholms innerstad från vattnet är en fantastisk upplevelse, såväl för oerfarna som för erfarna paddlare. Långholmen kajaks kajakuthyrning ligger beläget i lugna och fridfulla Pålsundskanalen. Detta är bästa möjliga startplats för dig som aldrig har paddlat förut, med minimalt med vind och inga vågor. Höjdpunkterna vid en paddeltur hos oss brukar vara den fridfulla miljön med vackra lövträd och träbåtar i Pålsundkanalen, och de fantastiska vyerna över Gamla stan, Stadshuset, norr mälarstrand och Essingeöarna.

Vår trevliga och serviceinriktade personal hjälper dig med utrustningen, ger tips på paddelrutt efter dagens väderförhållanden, samt instruerar dig i säkerhet och paddelteknik innan turen startar.

Vi erbjuder stabila och lättpaddlade kajaker, för att göra paddelturen så odramatisk som möjligt. Vi vill att alla, oavsett erfarenhetsnivå, ska känna sig trygg i sin hyrkajak.

Vad ingår i kajakhyran?

När du hyr en kajak hos Långholmen kajak ingår följande i priset – kajak, flytväst, paddel, kapell (stänkskydd) och karta. Den som vill kan välja att lägga till en vattentät packpåse att lägga vattenkänsliga ägodelar i.

Hur går det till?

Om du väljer att hyra kajak och boka via hemsidan så går allt smidigt och enkelt när du kommer på plats. Du checkar in hos personalen, lämnar dina saker på vår hylla, sedan hjälper vi dig att hitta rätt utrustning. När du är redo för paddelturen får du en kort genomgång av vår personal i säkerhet och paddelteknik. Sedan hjälper vi dig ner i kajaken och hjälper dig ställa in fotstöden. Sedan är det bara att glida ut på det fridfulla vattnet.

När paddelturen är slut hjälper vi dig komma upp ur kajaken och tar hand om all utrustning, medan du kan sträcka på benen och koppla av med en glass i solen.

Boka nu
Hyra kajak Stockholm

Populära rutter

Stockholms inner- och ytterskärgård verkligen kryllar av öar, kobbar och kanaler, vilket gör att antalet rutter för kajakpaddling begränsas endast av fantasin. Vi har listat några av våra favoritrutter här.

Priser & vanliga frågor

Tid

0-2h
2-4h
Heldag

Enmanskajak

250 kr
350 kr
650 kr

Tvåmanskajak

500 kr
700 kr
950 kr

Vanliga frågor

Svaret på denna fråga beror på åldern och självförtroendet hos barnet. Vi har flytvästar för alla storlekar, och är man mycket van kajakpaddlare är det okej att paddla med små barn i famnen i en enmanskajak. Annars brukar det gå bra att sitta två vuxna med barn i en tvåmanskajak där en av de vuxna sitter still med barnet framtill i kajaken medan den andre sköter paddlingen. Är barnet stort nog att paddla själv är det okej, så länge en vuxen följer med ut på vattnet i en egen kajak.

Tänk på att all paddling sker på egen risk.

För att paddla hos oss krävs att man är över 18 år (eller i målsmans sällskap) och att man är simkunnig. Vi har kajaker som är stabila och nybörjaranpassade, men känner man sig osäker brukar vi rekommendera att paddla tillsammans med någon i en tvåmanskajak som är den mest stabila kajaken.

Vi håller även i kajakkurs för nybörjare. Läs mer och anmäl dig här på hemsidan.

Ha på dig rörliga och oömma kläder för en bekväm paddlingstur. Är det blåsigt och/eller regnigt väder så ta med en jacka och ombyte, annars kan solskyddsfaktor och en flaska vatten vara bra att ha!

Det finns utrymme hos oss att lämna väskor och skor, men vi tar inget ansvar för förlorade värdesaker. Det finns gott om utrymme i kajakerna för bagage, och du kan även hyra vattentäta drybags av oss som du kan ha dina värdesaker i.

Vi vill att alla ska ha möjlighet att komma ut på vattnet och erbjuder därför familjer som paddlar i tvåmanskajak med barn under 12 år, samt studenter, 20% rabatt. Läs mer om rabatterad paddling.

För att köpa presentkort/värdecheck som går att använda till kajak/SUP-uthyrning på Långholmen kajak kan du klicka här.

Vi gör inga avbokningar eller återbetalningar av bokad kajak. Väljer du ombokningsgaranti till din bokning kan du boka om din tur fram till 6 timmar innan turen startar, här kan du ändra din bokning. Undantag sker för åska eller andra omständigheter som kan göra paddelturen farlig.

Kundutlåtanden
Karta

Hitta rätt och förbered dig

All uthyrning startar på Långholmen intill Pålsundskanalen. Närmaste adress är Alstaviksvägen 3, parkering finns på Långholmen camping. Närmaste tunnelbana är Hornstull och tar du buss kan du åka till Högalidsgatan (buss 4) eller Bergsunds strand (buss 54 & 66).

Kom gärna 10 minuter innan din bokning för att checka in och förbereda med utrustning. Varmt välkommen!

Kurser & event

Vill du hellre paddla tillsammans med en grupp ledd av en erfaren instruktör? Boka in dig på någon av våra kommande kurser eller event nedan.