Kajakhållare för transport

Kajakhållare för transport

Kajakhållare

En kajakhållare används för att transportera en kajak på biltaket. Det finns ett antal olika kajakhållare på marknaden. Även fast de alla i grund och botten fyller samma funktion så finns dem i olika former, storlekar och prisklasser.

På Långholmen kajak rekommenderar vi våra transportvaggor i skum, som är ”skumblock” som trycks fast på takräcket utan krångel. De är lätta att montera, lätta att hantera när de inte används och mycket prisvärda. Inga skruvande, inget pillande, du lägger bara upp kajaken, spänner fast och kör iväg.

Transportvaggorna tar hänsyn till de 3 viktigaste aspekterna vid transport av kajak:

  • Kajakens säkerhet

Kajakhållaren viktigaste funktion är att transportera kajaken på ett säkert sätt. Att kajaken kan transporteras säkert innebär att den inte riskerar att skadas eller tappas, eller repas under transporten.

  • Enkelhet vid transport

Om du flyttar runt din kajak ofta är det viktigt att det är enkelt att montera kajaken på takräcket. Tänk på att tid som läggs på att lasta kajaken ofta blir tid som du förlorar ute på vattnet.

Tycker du att det är bökigt att lägga upp kajaken på biltaket på egen hand? Då kan du prova en boat roller. Denna gör det enkelt och smidigt att själv skjuta upp kajaken på taket.

  • Plats på takräcket

Har du en bil med begränsad plats på takräcket så brukar det ändå gå att kränga på en transportvagga där vaggan sticker ut en bit längre än takräckets längd. Vill man transportera två kajaker på taket får man på detta sätt plats med två transportvaggor bredvid varandra, oavsett hur brett takräcke man har.

Lycka till med ditt köp av kajakhållare!

Läs mer om våra transportvaggor i hållbart skum här!