Skippa länkar

Hyra SUP Stockholm

Hyra SUP hos Långholmen kajak

Undrar du hur det känns att gå på vattnet? Testa då att hyra SUP! Att ”SUPa” går ut på att stå upp på en sorts surfbräda och paddla sig fram med en paddel. Känns hur vattnet skvalpar över fötterna samtidigt som du står upp på vattnet – närmare att gå på vattnet kommer man nog inte.

Vissa väljer att göra SUP-turen till en lugn och fridfull stund på vattnet, medan andra väljer att göra turen till ett riktigt träningspass. Visste du att man även kan göra yoga på SUP? Kolla på vår hemsida efter lediga platser på sommarens pass!

När man börjar paddla kan det kännas bra att stå på knä då man får bättre balans ju lägre tyngdpunkt man har på brädan. Efter ett litet tag brukar det gå bra att ställa sig upp med fötterna brett isär. När man paddlar sig fram kan man ta flera paddeltag på varje sida innan man behöver föra över paddeln till brädans andra sida. Om paddeln dras bakåt i linje med brädan går det nästan att paddla rakt framåt genom att bara paddla på en sida. När man paddlar ska man tänka på att aktivera hela överkroppen för att få med sig så mycket fart som möjligt.

Precis som med andra vattensporter är det viktigt att vara medveten om sin omgivning när man paddlar SUP. Dels gäller det att vara uppmärksam på andra som du delar vattnet med, exempelvis båtar och kajaker. Om det blåser mycket är det bra att hålla sig nära land, och en bra tumregel är att alltid paddla tillsammans med någon annan.

Boka nu
hyra sup Stockholm

Populära rutter

Stockholms inner- och ytterskärgård verkligen kryllar av öar, kobbar och kanaler, vilket gör att antalet rutter för SUP-paddling begränsas endast av fantasin. Vi har listat några av våra favoritrutter här.

Priser & vanliga frågor

Tid

0-2h
2-4h
Heldag

SUP

250 kr
350 kr
650 kr

Vanliga frågor

Svaret på denna fråga beror på åldern och självförtroendet hos barnet. Vi har flytvästar för alla storlekar, och är man mycket van kajakpaddlare är det okej att paddla med små barn i famnen i en enmanskajak. Annars brukar det gå bra att sitta två vuxna med barn i en tvåmanskajak där en av de vuxna sitter still med barnet framtill i kajaken medan den andre sköter paddlingen. Är barnet stort nog att paddla själv är det okej, så länge en vuxen följer med ut på vattnet i en egen kajak.

Tänk på att all paddling sker på egen risk.

För att paddla hos oss krävs att man är över 18 år (eller i målsmans sällskap) och att man är simkunnig. Vi har kajaker som är stabila och nybörjaranpassade, men känner man sig osäker brukar vi rekommendera att paddla tillsammans med någon i en tvåmanskajak som är den mest stabila kajaken.

Vi håller även i kajakkurs för nybörjare. Läs mer och anmäl dig här på hemsidan.

Ha på dig rörliga och oömma kläder för en bekväm paddlingstur. Är det blåsigt och/eller regnigt väder så ta med en jacka och ombyte, annars kan solskyddsfaktor och en flaska vatten vara bra att ha!

Det finns utrymme hos oss att lämna väskor och skor, men vi tar inget ansvar för förlorade värdesaker. Det finns gott om utrymme i kajakerna för bagage, och du kan även hyra vattentäta drybags av oss som du kan ha dina värdesaker i.

Vi gör inga avbokningar eller återbetalningar av bokad kajak. Väljer du ombokningsgaranti till din bokning kan du boka om din tur fram till 6 timmar innan turen startar, här kan du ändra din bokning. Undantag sker för åska eller andra omständigheter som kan göra paddelturen farlig.

Kundutlåtanden
Karta

Hitta rätt och förbered dig

All uthyrning startar på Långholmen intill Pålsundskanalen. Närmaste adress är Alstaviksvägen 3, parkering finns på Långholmen camping. Närmaste tunnelbana är Hornstull och tar du buss kan du åka till Högalidsgatan (buss 4) eller Bergsunds strand (buss 54 & 66).

Kom gärna 10 minuter innan din bokning för att checka in och förbereda med utrustning. Varmt välkommen!

Kurser & event

Vill du hellre paddla tillsammans med en grupp ledd av en erfaren instruktör? Boka in dig på någon av våra kommande kurser eller event nedan.