Skip links

Hyra SUP Stockholm

Hyra SUP hos Långholmen kajak

Undrar du hur det känns att gå på vattnet? Testa då att hyra SUP! Att ”SUPa” går ut på att stå upp på en sorts surfbräda och paddla sig fram med en paddel. Känns hur vattnet skvalpar över fötterna samtidigt som du står upp på vattnet – närmare att gå på vattnet kommer man nog inte.

Vissa väljer att göra SUP-turen till en lugn och fridfull stund på vattnet, medan andra väljer att göra turen till ett riktigt träningspass. Visste du att man även kan göra yoga på SUP? Kolla på vår hemsida efter lediga platser på sommarens pass!

När man börjar paddla kan det kännas bra att stå på knä då man får bättre balans ju lägre tyngdpunkt man har på brädan. Efter ett litet tag brukar det gå bra att ställa sig upp med fötterna brett isär. När man paddlar sig fram kan man ta flera paddeltag på varje sida innan man behöver föra över paddeln till brädans andra sida. Om paddeln dras bakåt i linje med brädan går det nästan att paddla rakt framåt genom att bara paddla på en sida. När man paddlar ska man tänka på att aktivera hela överkroppen för att få med sig så mycket fart som möjligt.

Precis som med andra vattensporter är det viktigt att vara medveten om sin omgivning när man paddlar SUP. Dels gäller det att vara uppmärksam på andra som du delar vattnet med, exempelvis båtar och kajaker. Om det blåser mycket är det bra att hålla sig nära land, och en bra tumregel är att alltid paddla tillsammans med någon annan.

Visste du att du också kan hyra SUP från vår uthyrning i Tantolunden? Läs mer och boka in dig här!

hyra sup Stockholm

Populära rutter

Stockholms inner- och ytterskärgård verkligen kryllar av öar, kobbar och kanaler, vilket gör att antalet rutter för SUP-paddling begränsas endast av fantasin. Vi har listat några av våra favoritrutter här.

Kundutlåtanden
Karta

Hitta rätt och förbered dig

All uthyrning startar på Långholmen intill Pålsundskanalen. Närmaste adress är Alstaviksvägen 3, parkering finns på Långholmen camping. Närmaste tunnelbana är Hornstull och tar du buss kan du åka till Högalidsgatan (buss 4) eller Bergsunds strand (buss 54 & 66).

Kom gärna 10 minuter innan din bokning för att checka in och förbereda med utrustning. Varmt välkommen!

Kurser & event

Vill du hellre paddla tillsammans med en grupp ledd av en erfaren instruktör? Boka in dig på någon av våra kommande kurser eller event nedan.